Які квіти їстівні?

порадиСадівники використовують в їжу плоди, кореневища, насіння рослин. Однак не всі знають, що придатні в їжу квітки деяких квіткових і овочевих культур. Їх можна використовувати в якості прянощів, обсмажувати, додавати в супи або готувати з них неперевершені десерти. Які квіти їстівні?

Які квіти їстівні у овочевих культур

Квітки практично всіх пряно-ароматичних культур можна використовувати в їжу, ароматом і смаком вони ідентичні листю цих рослин. А їстівні суцвіття зустрічаються лише у деяких овочевих культур.

Часник

Часникові стрілки - дуже смачна квітка серед овочів. Збирають їх у «молочній» стадії, не допускаючи випрямлення квітконосу. Свіжі стрілки гарні в гострих закусках і салатах. Можна зберігати їх на зиму в консервації, пов'язуючи в пучки.

Вишуканим блюдом стануть обсмажені протягом декількох хвилин на вершковому маслі стрілки. Вони не мають характерної гостроти, дуже смачні і корисні. Квіткові стрілки можна заморожувати на зиму і додавати до тушкованим овочам.квітка цибулі

Цибуля

Квітки цибулі мають м'який, ніжний цибулевий смак. Їх можна додавати в салати, використовувати для прикраси блюд. Квіти використовують для приготування соусів, закусок, вони надають сиру приємний післясмак. Кожен вид цибулі має власний смак і аромат.

Редис

Редис, що викинув стрілку, не обов'язково висмикувати і складати в компост: можна дочекатися цвітіння культури і доповнювати страви дрібними білими квітками. Вони мають характерний гоструватий перцевий смак.

Їх додають в свіжі салати і закуски для додання їм гостроти і пряної нотки.

квіти гарбузаГарбуз, кабачок

Квіти гарбуза і кабачка теж можна використовувати в кулінарії. Особливо гарні пустоцвіти: вони містять більшу кількість цукрів. Великі жовті або помаранчеві квіти збирають в день розкриття, обов'язково видаляють колючки і тичинки.

Зібрані квіти промивають, фарширують сиром або фаршем з прянощами, обсмажують в кляр. М'який овочевий смак страви припаде до смаку кожному. Можна використовувати квітки і свіжими, додаючи їх в літні салати.

Брокколі, цвітна капуста

Якщо упущено час збору головок цвітної капусти або брокколі, не обов'язково позбавлятися від рослин. Їх жовті або білуваті суцвіття теж дуже смачні. Зрізані головки розбирають на невеликі шматочки і тушкують з іншими овочами. Добре вони поєднуються з м'ясом, рисом та ін.

Бобовіквіти бобових

Квітки вогняно-червоної квасолі і гороху в свіжому вигляді не тільки смачні, але і корисні. Їх додають в салати, до тушкованих овочів, м'ясних і рибних страв. Підійдуть вони навіть для приготування десертів: зацукровані і в желе.

Які квіти їстівні у квіткових культур

Серед квіткових культур їстівних представників набагато більше. Всі вони мають особливий смак і приємний аромат, тому такі хороші в кулінарії.

Календула

Календула знаменита не тільки своєю невибагливістю або лікарськими властивостями. Пелюстки мають приємний цитрусовий смак, добре гармонують з соусами, салатами, рибними стравами. ромашкаНе стануть винятком і десерти.

Ромашка

Квітки ромашки - відомий лікарський засіб. Їх додають в чай і настої. Однак не всі садівники знають, що квітки ромашки гарні в десертах і легких салатах завдяки незвичайному солодкуватому смаку.

Лілійник

Великі, м'ясисті квітки лілійника дуже популярні в кулінарії у різних країнах. У свіжому вигляді їх використовують в салатах і холодних супах, додають до м'ясних і овочевих страв. Можна нафарширувати суцвіття і запекти в духовці.

Чорнобривці чорнобривці

Поширена квіткова культура хороша не тільки в ландшафтному дизайні. Квітки чорнобривців додають в тісто, соуси і сир. Вони поєднуються з м'ясними та рибними стравами, супами. Підійдуть чорнобривці для приготування настоянок і пряного масла. Заготовити суцвіття на зиму можна про запас, висушивши їх і уклавши в банки.

Хризантема

Своєрідний аромат хризантеми припаде до смаку гурманам. Пелюстки додають до м'яса, овочів і риби, в супи і гарячі закуски. Вони мають характерний перцевий смак: гіркуватий або пекучий. Тому додавати хризантему необхідно в обмеженій кількості.

Гладіолус

М'ясисті пелюстки гладіолуса гарні в свіжому вигляді в овочевих салатах. Вони надають страві оригінальний вигляд завдяки різноманіттю кольорів і відтінків. Квітки можна використовувати в якості ємності для сирних і м'ясних закусок, фруктових мусів.

бальзамінБальзамін

Бальзаміни відомі своїм пишним, тривалим цвітінням. Квітки недовговічні, проте швидко змінюють один одного до самих заморозків. Зібрані пелюстки можна використовувати в приготуванні десертів і солодощів. Вони доповнять овочеві страви і гарніри, прикрасять холодець і желе. Квітки мають м'який квітковий аромат і смак.

Лаванда

Пряний аромат лаванди дуже популярний в кулінарії, а солодкуватий смак квітів і яскраве забарвлення роблять їх незамінними при приготуванні десертів. Лаванду додають в морозиво, цукерки, холодні і горя напої.

Бузокбузок

Квітки бузку набирають популярність в кулінарії. Варення з пелюсток має приємний медовий аромат і ніжний смак. Додавати квітки можна у фруктові салати, йогурти, десерти, морозиво. Її використовують для приготування спиртових настоянок, домашніх лікерів і вин.

Настурція

Золотисто-помаранчеві квіти володіють солодким ароматом. Однак їх смак може здивувати: він гоструватий, з перцевою пряною ноткою. Тому настурція не підійде для приготування десертів. У невеликих кількостях вона хороша в супах, гарнірах, соусах. Можна замаринувати її з пряними травами і отримати оригінальну гостру закуску до м'ясних і рибних страв.

різнокольора віолаВіола

Різнобарвні анютині глазки неймовірно гарні в десертах: їх використовують для прикраси тортів, фруктових кошиків, морозива. Не обійтися без них і в свіжих салатах. Яскраві квітки добре поєднуються з фруктами і овочами, м'ясним паштетом, холодними супами.

Роза

Тонкий аромат квітів троянди відомий всім садівникам. Однак з пелюсток можна приготувати не тільки варення. Вони підходять для настоянок, оцту, домашніх вин і лікерів. Рожеві пелюстки додають в сиропи і соуси, компоти і джеми. Квітки троянди можна використовувати для прикраси десертів і салатів.

Краса і користь квіток не тривають довго: в кімнатних умовах вони зів'януть вже протягом дня, а в холодильнику - через тиждень. Можна зберегти їх користь, аромат і смак, приготувавши свіжі салати, соуси, зимові заготовки. Такі страви неодмінно сподобаються дорослим і дітям, оскільки виглядають дуже апетитно і оригінально.

Відгуки

Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!